Určitě jste v poslední době zaznamenali spoustu odborných článků mířící proti klasickému bílému cukru, tak jak jej po dlouhá desetiletí známe. Největší problém tkví v tom, že cukr se skrývá prakticky všude, proto je jeho další používání v kuchyni nadbytečné a vede k nadužívání. Jak tento problém vyřešit, pokud se nechcete nebo nemůžete vzdát tak příjemné sladké chuti?
Existuje celá řada umělých sladidel. Jedná se však o produkty, které jsou syntetizovány průmyslově, a určitě se shodneme na tom, že do svého těla nechcete dostávat nic, co muselo projít desítkami různých kroků, než se to dostalo k vám na stůl. Jděte na to raději přírodní cestou a vsaďte na populární stévii. Tato rostlinka z čeledi hluchavkovitých vás překvapí svou neutrální chutí, vyšší sladivostí a jednoduchým použitím. Vyzkoušejte proto i vy stévie sladidlo Naklíčenoa vneste do své domácnosti nový zdravější návyk. Stévie je vhodná i pro děti, tudíž pomocí ní můžete nahradit cukr ve všech směrech – v nápojích, v buchtách, v oblíbených palačinkách, v jogurtech a zkrátka všude tam, kde jste na to zvyklí.
Různé formy do vaší kuchyně
Chtěli byste si stévii pořídit do své kuchyně a začít pomocí ní nahrazovat klasický rafinovaný cukr? V tom případě si můžete dokonce vybrat, v jaké formě byste si ji chtěli pořídit. Existuje totiž v mnoha podobách, které se od sebe liší pouze formou, vlastnosti jsou shodné. Mezi nejoblíbenější variantu patří nejspíše prášek, a to zejména z toho důvodu, že je nejvíce podobný cukru, tudíž většina lidí intuitivně ví, jak s ním zacházet. Avšak pozor – sladivost je mnohonásobně vyšší, proto musíte zůstat na pozoru.
- Kapky
- Prášek
- Tablety
Další oblíbenou formou jsou kapky. Ty nabízí možnost přesného dávkování. V neposlední řadě se užívají také tablety, které jsou též velmi přesné a komfortní. Můžete si pomocí nich ochutit třeba i svůj nápoj.